Přeskočit na hlavní obsah

Vycházejí Povídky cestami políbené

Léto už je za rohem! Ať už vyrážíte na cesty nebo budete odpočívat třeba na zahradě, mít to správné letní čtení je nezbytností. Proč zrovna Povídky cestami políbené? Protože jsou krátké a nenavazují na sebe, takže je zhltnete třeba mezi koupáním v bazénu a koktejlem.
Šestici letních povídek inspirovaných cestováním si teď můžete přečíst pěkně pohromadě v nové elektronické sbírce. Zavedou vás do Lisabonu, Provence, Barcelony a na řecké ostrovy Zakynthos a Kréta. Statečné hrdinky krátkých a svižných příběhů v sobě hledají sílu, vystupují z komfortní zóny a překračují veškeré limity. Setkávají se s úsměvnými nedokonalostmi jižní Evropy, na kterou se dívají s láskou i pobavením. Podaří se jim zlomit zaběhnuté konvence a jít si za svým snem?

Chcete malou ochutnávku? Mrkněte TADY

A jaké povídky na vás tedy čekají?

  • Lisboa, menina e moça: Smutnou hrdinku dusí partnerova žárlivost. Dokáže se mu postavit? Objeví v tajemném Lisabonu vytouženou svobodu?
  • Niké: Neohrožená Nikola čekala na otevření hranic jako na smilování boží. Po covidovém jaře hledá na ostrově Zakynthos svého milovaného Řeka.
  • Mistral: Když v kouzelné Provence vane mistral, lidé se chovají jinak. Jeho magii není uchráněna ani Vanda, která tráví léto u tety. Na koho narazí mezi nepřátelskými Francouzi?
  • 4. den poté: Jak vypadá příprava na turistickou sezónu v Řecku, jestliže nebylo jisté, zda nějaká sezóna vůbec nastane? A jaké je její zahájení?
  • Gól: Dost bylo mlčení a obskakování sebestředného přítele. Bývalou fotbalistku probere gól a zavede ji až do Barcelony.
  • Óda na Evropu: Tři kamarádky se během cestování po ostrově Kréta setkají prakticky s celou Evropou. Na organizovaném autobusovém zájezdu se ukáže pravá tvář jednotlivých národů.

Vypadá to podle vás lákavě? Pak mám pro vás skvělou zprávu. Povídkovou sbírku totiž můžete mít v rámci červnové akce úplně zdarma!

Získat povídky cestami políbené



Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

5 portugalských produktů, které si rozhodně budete chtít přívézt domů

Pokud se při cestování nebráníte drobným nákupům suvenýrů a rádi si vozíte domů malou připomínku vaší dovolené, věřte, že v Portugalsku se vám bude vybírat dobře. Nejen v Portu najdete malé, tradiční obchůdky plné místních produktů, které zatím nepodlehly komerčnímu prodeji. Korek, portské víno nebo azulejos... To všechno jsou typicky portugalské výrobky, bez nichž by atmosféra Portugalska nebyla taková, jaká je.

5 věcí, které můžete dělat v Portu, když prší

Když prší u nás, procházka po městě se dá většinou zvládnout s deštníkem. Když prší v Portu, za dvě minuty jste durch a nezachrání vás vůbec nic. Zimní bunda se vám nacucne vodou, v botách vám čvachtá a po strmých silnicích tečou hotové řeky, které vám rozleptávají obuv (protože déšť je ještě ke všemu slaný). Venku to dost často opravdu nejde. Co když vás tahle hrůza přepadne během prodlouženého víkendu? Co všechno se dá dělat v Portu, když prší?

Porto a Harry Potter: Co mají společného?

Hledat stopy Harryho Pottera se jezdí do Anglie, ale co má společného zrovna Porto a Harry Potter? Je toho víc, než si dovedete představit. Ne, rozhodně nejde o hru slov - Porto a Potter. Právě tady totiž J. K Rowlingová hledala inspiraci pro stvoření celosvětového fenoménu. A našla ji třeba v knihkupectví Lello  &  Irmao , kavárně Majestic nebo v hábitech některých studentů.